10382018_1474001576173049_783143641738805758_o.jpg

Gratis Energiescan voor VvE’s

De gemeente Groningen biedt nu een gratis energieadvies aan voor VvE’s (Verenigingen van Eigenaren) tot 24 appartementen. Voor grotere VvE’s geldt een ruime vergoeding. Elke VvE voor particuliere woningen, gebouwd vóór 2000, komt hiervoor in aanmerking.

Op dinsdag 16 februari organiseert de gemeente een inloopavond waar u zich als VvE vrijblijvend kunt laten informeren over de mogelijkheden op het gebied van energiebesparing. U kunt dan informatie krijgen over mogelijke maatregelen zoals isolatie, HR++ glas en zonnepanelen, maar ook over actuele financieringsregelingen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen aan of direct een afspraak te maken met de adviseurs voor de energiescan.

Kom naar de VvE-bijeenkomst op 16 februari.

Lees meer

Drielanden kiest voor de zon!

In Drielanden wordt het een steeds vertrouwder beeld: zonnepanelen op de daken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun dak optimaal te benutten. Ze profiteren van lagere energiekosten en dragen tegelijkertijd bij aan een beter milieu. Toch zijn er nog mensen die twijfelen of het wel de moeite waard is.

Lees meer

Handtekeningen zonnepanelen overhandigd

handtekeningenVanmorgen zijn door Frans Stokmans van Grunneger Power en Sjak Rijploeg van de huurdersvereniging Waterland 25 handtekeningen van huurders in Waterland overhandigd aan Meino Nijhof van woningbouwcorporatie Nijestee. In februari 2012 krijgen deze 25 huurders zonnepanelen op hun daken. De investering wordt gedaan door Nijestee, de huurders krijgen een huurverhoging en uiteindelijk worden de huurders er financieel beter van en wordt de wereld ietsje duurzamer.

Meer foto's in het foto-album op deze website.

Nonolet over?

Buurtbewoners,

Ooit heeft de Bewonersvereniging een buurtactie gevoerd voor het Nonolet, het water- en stankvrije toilet. Sommigen gebruiken hem tevreden, anderen weten zich er geen raad mee. Als uw Nonolet in de weg staat, ken ik wel iemand die u er gratis van afhelpt.

Mail dan even uw naam, telefoonnummer en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..