10454262_1474001676173039_7545960960620995867_o.jpg

Lentekriebels 2016: hoe was het

Zaterdag 9 april was het weer Lentekriebels in Drielanden. 
Onder de zonnestralen en een lekkere temperatuur kwamen rond tien uur de enthousiaste bewoners naar het Zonpleintje, diverse met hun kinderen. 
Ze werden verwelkomd met thee, koffie, limonade en koek.
De kinderen pakten daarna de knijpstokken. Er werd eerst geoefend om hiermee in elkaars neus te knijpen. Daarna gingen ze met hun ouders op pad, samen met zakken, vegers, harken etc.

Er was deze keer een extra klus waar liefhebbers zich op mochten storten: het opruimen van de houtril naast het bruggetje bij Zonland. 
Snoeihout werd losgetrokken en versleept naar een verzamelplek. Een echt takkewerkje! 
Gelukkig waren er naast de heren ook dames solidair. Die werden vanaf de brug al snel vrolijk toegeroepen als ‘takkewijven’.
Met goed humeur en hard zwoegen is er een heel eind gekomen. De gemeente haalt de rest van de ril en zware stammen binnenkort weg. De plek wordt later beplant met kleurrijk groen, en de oever krijgt waterplanten. Zo wordt het aantrekkelijk, en zal er naar verwachting geen tuinafval meer worden neergegooid.
De meerderheid aan prikkers, rapers en vegers struinden ondertussen actief door de wijk en haalden flink wat kilo’s op. 
Rond twaalf uur kwam iedereen weer naar het plein, en werd er samen genoten van heerlijke broodjes en drankjes. 
Er was deze keer opvallend minder zwerfvuil aangetroffen. Zou dat komen door besef dat de buurt er zelf de schouders onder zet, dat er dan minder wordt vervuild? Dat zou mooi zijn, en een reden te meer om volgend jaar weer te Lentekriebelen.
Hierbij alle helpende handen nog een keer bedankt, en tot volgend jaar, of eerder! 

P1050277