10531391_1474002296172977_3898711812520848541_o.jpg
  • Start
  • Recreatiegebied Kardinge

Natuurwandeling op 13 en 19 mei

Beste wandelaar,

wijknatuurgids logoAlles is lekker fris en groen in de natuur. De bomen staan in bloesem. Bij de paardenweitjes bewaken de kieviten hun jonkies. Overal in Kardinge bruist het van het nieuwe leven. Wat opvalt, is het orkest van vogelgeluiden. Waarom zingen zij juist nu zo uitbundig? Je gaat het samen met de wijknatuurgids ontdekken. We gaan kijken en vooral luisteren naar vogels in de weilanden en in het riet.

Lees meer

Fiets- en wandeltocht ‘Vogels van het voorjaar’ 27 mei

‘In mei leggen alle vogeltjes een ei.’ Dit spreekwoord geldt misschien niet voor alle vogels, maar veel vogels hebben nu inderdaad een nest met eieren of kuikens. In Kardinge kun je in deze tijd van het jaar een heleboel soorten zangvogels en weidevogels tegenkomen. Ga je met ons mee op zoek naar deze voorjaarsvogels?
Neem je fiets mee, dan kunnen we verschillende plekken bezoeken en veel vogelsoorten spotten. :)

Lees meer

2 natuurwandelingen op 18 februari 2018

Voel de Winter

In de winter lijkt het leven in de natuur stil te staan, maar is dat waar? Kom en zoek samen met de wijknatuurgidsen naar tekens van leven in het winterse Kardinge. We
zoeken de sporen van reeën en andere dieren. We leren aan de knoppen te herkennen hoe die nu nog kale bomen heten. En we gaan ontdekken wat de dieren die niet in winterslaap zijn eten.

Op 18 februari om 10.30 uur en om 14.00 uur en duurt ongeveer 120 minuten.
De afstand is maximaal 4 km.

Lees meer

2 natuurwandelingen op 15 oktober

Ruik de Herfst in Kardinge

De herfst hangt in de lucht! Het fruit van de zomer aan bomen en struiken geurt naar appels en bessen. Wat valt er nog meer te ruiken? Ga je mee met de wijknatuurgidsen Kardinge in? We zoeken naar zwammen, vochtige aarde, schimmels en natte bladeren om de volle herfstgeur op te snuiven... Ga je neus achterna en wandel mee in het herfstige Kardinge en vind uit waarom de herfst nou eigenlijk naar herfst ruikt.

Lees meer

  • 1
  • 2