10497012_1474001229506417_6573272854495560824_o.jpg

Natuurwandeling op 13 en 19 mei

Beste wandelaar,

wijknatuurgids logoAlles is lekker fris en groen in de natuur. De bomen staan in bloesem. Bij de paardenweitjes bewaken de kieviten hun jonkies. Overal in Kardinge bruist het van het nieuwe leven. Wat opvalt, is het orkest van vogelgeluiden. Waarom zingen zij juist nu zo uitbundig? Je gaat het samen met de wijknatuurgids ontdekken. We gaan kijken en vooral luisteren naar vogels in de weilanden en in het riet.

Op zondag 13 mei is het weer tijd voor de wijknatuurwandeling Hoor de lente! Twee wijknatuurwandelingen die starten vanaf de parkeerplaats tegenover de Stefanuskerk aan de Noorddijkerweg. De ochtendwandeling is vooral bedoeld voor kinderen tot 10 jaar met hun begeleiders, de middagwandeling voor oudere kinderen en volwassenen. ’s Ochtends beginnen we om 10.30 uur aan een wandeling die ongeveer 2 uur duurt. De middagwandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Beide wandelingen zijn gratis. Denk om goed schoeisel en neem als je die hebt vooral een verrekijker mee en laat de hond maar liever thuis.

En dan hebben we ook nog een speciale aanbieding voor de vogelaars onder jullie. 

Zaterdagochtend 19 mei organiseren wij een Vroege vogelwandeling. Altijd al willen weten welk vogeltje in jouw achtertuin zingt? Ga samen met een wijknatuurgids van Natuurmonumenten in Kardinge kijken en luisteren naar de vele vrolijke fluiters die elk voorjaar weer hun liedjes ten gehore brengen. Wedden dat de blauwborst langskomt? En de geelgors, en de groenling? Er wordt gestart om 6.00 uur ’s ochtends vanaf de parkeerplaats tegenover de Stefanuskerk aan de Noorddijkerweg. De wandeling is bedoeld voor beginnende vogelaars vanaf 15 jaar en duurt ongeveer twee uur. Ook deze wandeling is gratis, maar het maximum aantal deelnemers is vijftien. Vol is vol dus wacht niet te lang met opgeven. Dat kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. vroege vogelwandeling wijkbewoners. Het kan zo vroeg in de ochtend koud zijn, dus kleed je goed, denk om goed schoeisel en vergeet niet een verrekijker mee te nemen! Honden zijn tijdens deze wandeling niet welkom.

wng hoor de lente