10557631_1474001056173101_6734738629738607374_o.jpg

Hoe was het Eten bij de buren?

Fanny Dusseljee en Karin Drenth hebben afgelopen oktober 2016 de organisatie Eten bij de Buren op zich genomen. De dagen dat er werd gekookt en gegeten voor buren en met buren was een groot succes. Ongeveer 50 mensen hebben deelgenomen en schoven aan tafel op 8 verschillende adressen en data. We willen jullie delen in een aantal positieve reacties:

"Verrassend om het met onbekende mensen zo gezellig te hebben, zeker voor herhaling vatbaar."

"Zes heel aardig buurtgenoten wat beter leren kennen."

"We hadden ons er op verheugd, spannend, omdat we elkaar niet kenden. Hartelijk ontvangen, genoten van ongedwongenheid."

"Slim dat de hele maand oktober er voor gereserveerd was, dan kun je én koken, én mee-eten. Van mij mag het twee keer per jaar."

"Gezellig, boeiende gesprekken."

"De ontvangst was heel warm. Het eten smaakte heerlijk. Voor mij voor herhaling vatbaar (vooral omdat ik niet gemakkelijk ergens zomaar binnen stap)."

"Door deze uitwisseling (met bewoners van Waterland) voelen we ons meer bewoners van Drielanden i.p.v. enkel bewoners van Mooiland."

"Op bezoek bij mensen die je niet kent en anders wellicht nooit ontmoet zou hebben. De gesprekken verlopen op deze manier ook totaal onvoorspelbaar. Het eten was en werd ter plekke met zorg bereid met de beste ingrediënten, dat was heel merkbaar. Zeer de moeite waard om herhaald te worden, ik zal graag weer deelnemen, als gast of wellicht als kokkin."

"Voor mij een activiteit die heel goed aansluit bij waar ik op dat moment behoefte aan had. Ik woon nog maar net in Drielanden en in Groningen en wil graag nieuwe contacten opdoen. Dit vind ik een hele mooie manier. Van mij mag het vaker en misschien ook nog op andere manieren, bv verschillende gerechten eten op verschillende adressen, of in 'markt' vorm, waarbij een aantal mensen eten maken waarbij iedereen tegen een kleine financiële vergoeding een hapje kan komen halen. Paar stoelen in het midden en je hebt een leuke sociale bijeenkomst."

"Dit smaakt naar meer!"

Fanny en Karin hebben met plezier dit alles georganiseerd en willen zich een volgende keer er wel weer voor inzetten. Natuurlijk is het leuk als ook andere buurtbewoners willen mee doen.