10497131_1474002376172969_7298978919562781588_o.jpg

Zondag 23 juni Kunstroute Drielanden

Op zondag 23 juni wordt er weer een kunstroute door Drielanden gehouden voor bewoners van de wijk en andere belangstellenden. Op deze dag kunt u genieten van diverse vormen van kunst. U kunt kijken, luisteren en zelf ook actief bezig zijn met kunst. Begin juni ontvangt u van ons een boekje met daarin een overzicht van alle deelnemende kunstenaars, maar ook van de andere activiteiten voor jong en oud. We lichten hier alvast een tipje van de sluier op.
We hopen dat u allemaal naar de opening komt om 11:00 uur op het Waterlandpleintje. De opening wordt verricht door wethouder Rik Niejenhuis en wijkbewoner en kunstkenner Hans van Maanen zal een column uitspreken. Dan is er voor de kinderen tot 14 jaar een speciaal project met stoepkrijt om samen één groot kunstwerk te maken in de wijk en het Groninger Museum is aanwezig met een heus minimuseum waar kinderen workshops kunnen volgen. Voor iets oudere jongeren is er vanaf 14:30 uur een workshop ‘beats maken’ met Michiel Rasker. Vanaf 15:00 start een workshop ‘buikdansen’ onder leiding van de beroemde buikdanslerares Leana. Voor deze laatste twee workshops moet men zich inschrijven. Zie voor meer informatie het boekje dat begin juni thuis zal worden bezorgd. Maar u kunt ook kunstkramer Han Steenbruggen bij u thuis laten komen om iets te komen vertellen over één van de werken die hij uit zijn museum heeft meegenomen.
De route loopt vanaf 11:15 uur door alledrie de landen van de wijk. De kunstenaars stellen hun huis/atelier voor u open en zowel binnen als buiten kunt u kennismaken met hun vorm van kunst beoefenen. U bepaalt zelf uw route aan de hand van het eerdergenoemde programmaboekje. Een unieke kans om uw blik te verbreden en in contact te komen met elkaar en de kunstuitingen van uw mede-wijkbewoners.
Na 16:00 uur gaan de ateliers dicht en zal er een gezellige afsluiting plaatsvinden op het pleintje met de waterschalen in Waterland.  Een hapje en een drankje, omlijst met de muziek van de band Bandilla. Wij zien er naar uit u te ontmoeten op zondag 23 juni!
 
de organisatoren van de Kunstroute Drielanden 2024:
Martha, Allan, Hendrik-Jan en Rika