10382018_1474001576173049_783143641738805758_o.jpg

Bomen kappen aan het Drielandenpad

Iedereen die langs het fietspad door de wijk woont, wandelt of fietst ziet dat de groenstrook daar nog niet zo lang geleden flink uitgedund is. We hebben een aantal nog niet zo dikke bomen weggehaald. Er is hier veel achterstallig onderhoud. Er staan te veel en te hoge bomen. Het is de bedoeling om er de komende vijf jaren flink wat bomen tussenuit te halen. De gedachte is dat daardoor de struiken meer ruimte gaan innemen. Bovendien komt er daardoor ook meer zon in de aanliggende tuinen.

Welke bomen worden niet gekapt?

Voor het kappen van de dikkere bomen is een kapvergunning nodig. Die is onlangs afgegeven. Dit zal gefaseerd gebeuren de komende 5 jaar. Uiteraard blijft er ook een flink aantal bomen staan, de zgn "blijvers" Deze bomen zijn gemerkt met een donker gele stip aan de stamvoet.

Onlangs heeft de gemeente de bomen gemerkt die dit jaar zullen worden gekapt. Deze bomen zijn gemerkt met een lichtgele stip op ongeveer 1 meter hoogte. Daarnaast worden er acht wilgen geknot. Zes daarvan staan op de scheiding Waterland/Zonland. Er wordt naar gestreefd om een deel van de vrijgekomen takken als takkenrillen terug te leggen. Volgens de planning worden de werkzaamheden de tweede helft van februari uitgevoerd. Een exacte datum is nog niet bekend. De gemeente besteedt dit kappen uit aan een aannemer. Namens de gemeente zal Laurens Stiekema optreden als contactpersoon. Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kan men mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het bestuur