10530550_1474001182839755_8460915435749024299_o.jpg

Impressie van de Stadswegroute LeRoy

ijdens de Algemene Ledenvergadering van onze bewonersorganisatie is het idee ontstaan.

Zaterdag 16 juli 2011 is het dan zover. 13 Drielanders wagen zich de rimboe van Lewenborg in. We gaan wandelen en Sieni Pijper is onze gids.

Verdwalen doen we niet, er zijn zelfs nieuwe borden.

Het Le Roy gebied heeft trouwens een fikse opknapbeurt gehad. Zo zijn bijvoorbeeld de paden verhard, en kan men om elke vijver heenwandelen.

Sieni Pijper is bestuurslid van Stichting Le Roy gebied. Zij vertelde ons onder andere dat het Le Roy gebied 7 hectare groot is. Van haar kregen we een rondleiding die twee uur duurde.

Stenen, water en groen, en nergens verveelt het. Denk je net, dat ergens een hoop rommel nog moet worden opgeruimd, dan blijkt dat een onderkomen voor dieren te zijn. Grote en kleine kikkers komen in beweging. Daardoor kunnen we ze makkelijker zien.

De zwaluwen hebben hun nieuwe onderkomen trouwens nog niet ontdekt.

Aan de theekoepel wordt gewerkt.

En dit kunstwerk is gemaakt met een… motorzaag.

De kinderen hebben ook genoten.

De tocht eindigde bij de Bijenstal ‘Langszij de wilgen’.

De bijen gedijen prima in een woonwijk omdat hier veel bloemen en vruchtbomen zijn.

Sinie, die ook imker is, heeft ons een heleboel verteld over de biologische manier van bijen houden en hoe bijen overwinteren. Tijdens koffie, thee en limonade konden we het nog eens nalezen.

Al met al een leuke manier om de omgeving van Drielanden eens met wijkgenoten te verkennen. Een aanrader dus, als het nog eens vaker georganiseerd wordt.

Omdat de kinderen vooral van spelen en actie houden – en zij de uitleg over het Le Roy gebied te lang vonden duren – zullen Sjoke en Sieni voor kinderen een iets ander soort wandeling gaan bedenken.

Meer informatie over dit gebied kunt u vinden op www.leroy-groningen.nl

Inge Linthout (tekst en foto’s).