10557136_1474001349506405_5858267287285884956_o.jpg

Informatiemarkt 13 februari vanaf 16 uur over oa Gerrit Krolbrug

Op 13 februari vindt er in het Floreshuis een informatiemarkt plaats over een aantal projecten in de Korrewegwijk. Op de informatiemarkt is aandacht voor de stand van zaken van de nieuwe inrichting van de Korreweg als fietsstraat, de plannen voor de herinrichting van het Floresplein, voor de nieuwe Gerrit Krolbrug en wat de komende tijd voor het project Oosterhamrikzone gebeurt. U kunt hier in gesprek gaan met de vakinhoudelijke ambtenaren en uw mening geven over de verschillende projecten. De informatiemarkt is op dinsdag 13 februari 2024, van 16.00 uur - 20.30 uur in Het Floreshuis, Floresplein 19 in Groningen. U kunt binnenlopen op een tijdstip dat u het beste past.

Van Inge Linthout nog het volgende bericht over de Gerrit Krolbrug:

De Gerrit Krolbrug is voor Lewenborg niet naast de deur. Toch is het voor velen een brug waarlangs men naar centrum of werk gaat. Ik zit nog steeds namens Lewenborg en Drielanden in het platform GKB, denk mee en probeer de opmerkingen van andere organisaties te ondersteunen. De 13de februari is dus een gecombineerde informatiemarkt. Voor de definitieve brug: de vergunningen zijn aangevraagd. We hebben niet echt fouten kunnen ontdekken, maar extra’s die voor meer comfort hadden kunnen zorgen, daar komt niets van in helaas. Maar het is zinloos om daartegen bezwaar of beroep in te stellen, want zolang Rijkswaterstaat met richtlijnen en regels rekening houdt moet de gemeente de vergunning wel verlenen. De stijgingspercentages zijn dus goed toegepast, maar het houdt niet echt over. We hadden gepleit voor een iets minder steile helling van de straat en op de toekomstige fiets-/loopbrug. Maar die suggesties zijn helaas niet overgenomen. 

Wat nog wel een dingetje wordt: Als de definitieve brug in eenmaal aanbouw is moet de nu net gebouwde tijdelijke brug al weer het veld ruimen. Wij willen dan een nieuwe tijdelijke verbinding die gebruik maakt van de busbaan. Dat verzoek ligt nog op het bordje van de toekomstige minister, het is de vraag of die daar geld voor over heeft.

 Fietsstraat Korreweg

Gaat er nu toch van komen. Of het veilig genoeg zal zijn? Zullen automobilisten zich werkelijk als nette gasten op de fietsstraat gedragen, of blijven het haastige lieden die niet achter de fietsers willen blijven rijden en riskante inhaalmanoeuvres maken. De toekomst zal het uitwijzen.