10522364_1474002402839633_8670254289311937246_o.jpg

Bol van Peeters teruggeplaatst

de-bolDe Bol van Peeters is dinsdag 25 juni teruggeplaatst. FOTO's!

De plaatsing van de Bol start 9.45 uur met een activiteit van 8 leerlingen van basisschool De Swoaistee, die zij speciaal maakten voor de terugkeer van het kunstwerk in de wijk.

Iedereen is van harte welkom.

Dinsdag 18 juni is de fundering voor de Bol gelegd. Het ophogen van het maaiveld gebeurt de dag voor plaatsing door de aannemer.

De plaatsing van de Bol van Frans Peeters komt snel dichterbij. Met omwonenden, belangstellenden en onder toeziend oog van kinderen van basisschool de Swoaistee zal het kunstwerk terugkeren op zijn lokatie. Eén groepje kinderen bereid nog een activiteit voor.

BolvanPeeters inOnderhoudDe Bol is gerstaureerd door Ateliers MuseumTechnische Werken (foto). Het kunstwerk is inmiddels weer een geheel. Ieme Boomsma van Ateliers MTW hierover; "Het was een spannende en moeilijke klus, maar de montage van de beide helften is goed gelukt." Ook is het kunstwerk nu voorzien van een as waardoor hij weer kan draaien. De laatste fase van de restauratie is nu ingegaan. Het aanbrengen van nieuwe lagen coating en de verf.

De bol van Peeters heeft op verscheidene plekken in de stad gestaan. In het kader van de beeldenmanifestatie En plein public in 1968 was het beeld te bezichtigen in het park Coendersborg. Door spelende jeugd beschadigd - de sokkel en de as van de draaimechaniek bleken onvoldoende tegen hun klimpartijen bestand. De Gemeente kocht het kunstwerk en heeft het jarenlang in de tuin van het Groninger Museum aan de Praediniussingel gestaan. In 2000 kreeg het deze plek in de wijk Drielanden bij Lewenborg.

- - - - -

Ander werk van Peeters:

de-bol-van-Peeters Eindhoven de-bol-van-Peeters Zadel2  Peeters Zadel1 

Meer over de Bol van Peeters